De 55.555-ste bezoekster van de Website

Bezoekje bij de 55.555-ste bezoeker van onze website www.Aldboazum.nl

Voor de vakantie bleek de 50.000-ste bezoeker al op de Website geweest te zijn. En dat sinds de nieuwe website in januari 2019 in de lucht kwam! Een heugelijke gebeurtenis. Wie dat was konden we niet nagaan, vandaar dat we gingen zoeken naar de 55.555-ste bezoeker/bezoekster. Daarvan hoopten we wel gewaar te worden wie dat was. Rond de datum van 16-17 augustus was het raak. Monique Vellinga-Van der Berg uit Easterein was de gelukkige. En ook nog een Boazumse van oorsprong. Prachtig. Dankzij Corona en de vakantietijd werd het pas afgelopen maandag dat we even bij haar op bezoek konden gaan. Ze woont met haar man naast de garage/opslag van het vrachtbedrijf van de Gebroeders Vellinga aan de Sibadawei. Met een bakje koffie kwamen we gezellig aan de praat over het Boazum van vroeger, haar ouders en zus. Nog steeds is ze geïnteresseerd in het wel en wee van het dorp en de mensen.

Monique bewondert het boekje met foto’s van Boazum toen en nu.

Frans heeft haar het boekje ‘Doarpsgesichten fan Boazum’ uit 2000 gegeven. Een mooi document waar je de oude situatie met de nieuwe toestand kunt vergelijken. Met een kadobon. Daarvoor nam ze wel even de tijd om door te bladeren.

We zijn ondertussen al ruim 3.000 bezoekers aan de website verder, in ruim anderhalve maand. Vooral het foto album van Jan Schotanus scoorde hoog. Met de waardering die daar uit spreekt gaan wij welgemoed op weg naar de 100.000.

Frans vertelt hoe het boekje werkt: links de oude situatie, rechts hoe het er nu uitziet.