Bokkewagens in Boazum

Mijn grootvader had als kind een bokkewagen. De wagen heb ik zelf nooit gezien, maar er was altijd een foto met hem en de bok. Deze foto waar mijn grootvader opstaat is uit het jaar 1900.

Frans Frolich 27-10-1883 geboren . deze foto is van 1890

Er waren ook kinderen in Boazum die een bokkekar hadden. We laten hier een paar van zien.

Foto uit 1908. Van rechts naar links : Grietje Hoitinga van Idsinga Zijlstra, Timmeltje van Hoitenga van Idsinga Wieringa-Douwe Wieringa. In de kar Germ en Jaap Wieringa, daarachter een jongetje van Reitsma hij woonde op de Tsjerkebuorren.

 

Volgens mij is dit dezelfde kar. In de kar zit Ynze Jelle Jaarsma met matrozen pakje. De naam van het andere jongetje is niet bekend. We weten ook niet wie meer op deze foto staan. De foto is op het Altaplein gemaakt in 1908

 

Op deze foto uit 1925 staan : Albert, Klaas, Geeske, Riens, Reitse en Koos Sybesma. Ze woonden op de Havens 16 , het huis waar nu Jan en Janke Scholtanus wonen.

 

Corrie en Sape Miedema van de Bongier met de bokkekar. foto 1942

 

Sape en Corrie Miedema van de Bongier 5 met de bokkekar. Ze gingen met deze kar ook wel eens naar de lagere school. foto uit 1946

 

Sape en Corrie Miedema van de Bongier 5 met de bokkekar.  Ze gingen ook wel eens met deze kar naar de lagere school. Deze foto is uit 1946.