De gezellige middag op 21 januari 2023

De gezellige middag op 21 januari 2023

Zaterdag was het de tweede gezellige middag die we in de ‘Boazumer Mjitte’ hebben georganiseerd, met heel veel geschiedenis en nostalgie. Vooral de trouwfoto’s vielen ‘tige’ in de smaak! Gezien de gulle medewerking uit het dorp hoopten we daar ook op
Teatske en Frans hebben er hard aan gewerkt om de verzameling Bruidsfoto’s zo uitgebreid te krijgen. Tijdens vergaderingen was het voortdurend een tik-tak heen en weer: “Ha je die al frege?” “hwat wie de troudatum?” “Ja, de bruorren en susters jouwe ek hun troufoto!” of: “Die haw ik al eens kriegen!” En zo ging het maar door. Zij kennen het dorp en vooral de mensen en weten waar ‘Boazumers om útens’ zijn gebleven. Het resultaat is er naar!
Naast ons drieën hebben een heleboel mensen hand- en spandiensten verricht om deze middag tot een succes te maken. Die willen we allemaal van harte bedanken.
Zowel de mensen die de handen uit de mouwen hebben gestoken als iedereen die foto’s voor de tentoonstelling heeft aangeleverd en/of hun trouwjurken hebben geleend, om die hier te laten zien.
Zij allemaal hebben mee gezorgd dat deze middag tot een succes is geworden.
En natuurlijk: ‘De Nacht fan Boazum’ maakte de middag financieel mogelijk!
Volgende week komen een aantal Trouwfoto’s aan de beurt.

Een paar foto’s om een indruk te geven van de grote hoeveelheid trouwfoto’s die door Teatske en Frans in een paar maanden tijd bij elkaar zijn geoogst.

Even pauze voorMila en Hetsche tijdens het verzorgen van de trouwjurken, zodat die er prachtig bij kwamen te staan.

De complete documentatie over de actie van de Libelle in 1987 om vanuit Boazum een serie gerechten te halen met appels als hoofdbestanddeel. De groepsfoto en de bladen uit de Libelle werden omkranst door de originele recepten.

Belangstelling voor de Schoolfoto’s. Gwenda achter de tap houdt toezicht.

Henk Kroes bekijkt de jongste trouwfoto’s met kritische blik. Hij heeft ons verrast met het originele twee-pagina grote artikel uit de Haagse Courant van 18 juli 1981 over Boazum. De Krant was toen nog op ouderwets gróót formaat!

Teatske kon de bijeenkomst pas openen, toen er al een half uur door het publiek langs de foto’s was gewandeld.

Ze gaf speciale aandacht aan Frou Koster (toen Bruinsma van het hege hús) (90 jaar) die de vertoonde film van Boazum in 1975 had gemaakt. Frans zit achter de “Digitale Centrale”.

Frou Bruinsma was ook in de zaal!

Frou Breuker en Jantien Deelstra-Winia, die vol aandacht naar de film keken. Ze waren niet de enige die keken: Hans en Margreet Enequist en Simon van Dijk ook.

 

Hier ben ik zelf met vrouw Stegenga.

Na het officiële gedeelte was het nog lang gezellig aan de tap.