Corona in Boazum – De geschiedenis van Morgen!

Boazum in actie:

Nu de corona crisis al bijna 6 weken aanhoudt (het is 20 april 2020) willen we er op deze site ook de nodige aandacht aan geven:

Wat houdt de mensen bezig. Thuiswerken, klussen in en om huis, de kinderen thuis les geven. Maar ook leuke acties. Onder andere de “zoek de beren actie”. Is een landelijk succes geweest. Maar ook in Boazum was het een succes. We hebben 57 beren geteld.

En in de afgelopen week en ook deze week nog de actie: Fryslân fan boppen.

Het was een idee van de burgemeesters van Fryslan, in samenwerking met LF 2028, de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslan. Er vliegen drones over onze provincie. Ze volgen een bepaalde route. Deze is van te voren aangegeven. Donderdag 17 april was de Slachteroute aan de beurt en vloog de drone ook boven Boazum.

Veel ouders en kinderen hebben hun best gedaan om leuke boodschappen via straattekeningen over te brengen. Of op een andere manier hun mening te geven.

 

Een mooi initiatief van de Ferdivedaasje groepen en Doarpsmienskip (financiële bijdrage): voor de mensen in Boazum die bij de risicogroep horen. Er is een mooie puzzel gemaakt van de kerk met lentelammetjes ervoor. Hebben we (de oudere mensen onder ons) wat te doen in deze onzekere tijden. Bijzonder!

 

 

 

 

 

Ik geloof niet dat je geloofd wordt, als je ‘I love you’ met zo’n nors gezicht zegt.

 

Deze twee foto’s horen bij elkaar. Voor de foto te groot, maar voor de drone was het vast duidelijk leesbaar.
mmmh, wat een lekker avondzonnetje

 

 

 

 

 

Zelfs hebben we een complotdenker in het dorp